Piekarnia Aleksandra i Jan Ciurysek

Tornister Pełen Uśmiechów

W dniach 6-9 września w naszej szkole odbyła się zbiórka przyborów szkolnych pod tytułem "Tornister Pełen Uśmiechów". Zorganizowało ją Szkolne Koło Caritas z Zespołu Szkół Miejskich Nr 3 w Hrubieszowie. W przedsięwzięciu wzięło udział 15 wolontariuszy Caritasu. Zebrano 82,27 zł i zakupiono 5 wyprawek szkolnych oraz rozdano je najbardziej potrzebującym uczniom naszej szkoły. Jesteśmy wdzięczni wszystkim dzieciom, rodzicom oraz nauczycielom, którzy wsparli tę kwestę.

Czytaj więcej: Tornister Pełen Uśmiechów

Tydzień Wychowania

Jak co roku we wrześniu już  po raz szósty przeżywaliśmy Tydzień Wychowania pod hasłem "Miłosierni jak Ojciec", organizowanego w całej naszej Ojczyźnie. Tym razem nasza refleksja nad wychowaniem w związku z trwającym Nadzwyczajnym Jubileuszem Miłosierdzia skupiona była wokół tajemnicy Miłosierdzia Boga i odpowiedzi człowieka, który go doświadcza. Od 12 do 16 września Szkolne Koło Caritas z Zespołu Szkół Miejskich Nr 3 w Hrubieszowie zorganizowało quizy związane z Tygodniem Wychowania.

Czytaj więcej: Tydzień Wychowania