STADION MŁODYCH: włącz pełnię wiary!

"Nawet nie wiecie jak jesteście piękni" - tymi słowami wielokrotnie Św. Jan Paweł II zwracał się do młodych, w których upatrywał nadzieję Kościoła. Słowa te szczególnie wybrzmiały 6 października 2018 roku, gdy rzesze młodych ludzi opanowały Stadion Narodowy modląc się, wielbiąc, śpiewając i tańcząc na cześć Pana.

stadion mlodych 2018

To była niezwykła eksplozja radości pięknych ludzi uczestniczących we wspaniałym wydarzeniu jakim był" Stadion młodych - włącz pełnię wiary". Artyści, muzycy, dziennikarze czekali na młodych w Strefie Inspiracji. Przez cały czas głoszone były świadectwa i konferencje w Strefie Słowa, zaś na dużej scenie oprócz wielu przygotowanych atrakcji w centrum wydarzenia była Eucharystia - spotkanie z żywym Jezusem, którą koncelebrowało ok. 600 kapłanów. W tym cudownym wydarzeniu uczestniczyli również wolontariusze Szkolnych Kół Caritas Diecezji Zamojsko-Lubaczowskiej wraz z opiekunami i rodzicami. Wrócili do swoich domów i środowisk pełni pozytywnej energii i wspaniałych wrażeń dając świadectwo żywej wiary. Bogu niech będą dzięki za to pełne owoców Ducha Świętego spotkanie z Bogiem obecnym w sercach 40 tysięcy młodych duchem zgromadzonych na PGE Narodowym.

M.T.

stadion mlodych5